НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Най-дългото послание
"НАЙ-ДЪЛГОТО ПОСЛАНИЕ"Кампания за превенция на употребата на наркотици, алкохол и тютюн

На 30.11.2006 в Сливен стартира кампания за превенция на наркоманиите под надслов "Най-дългото послание". Идейният замисъл, инициативата и организацията на кампанията е на Превантивно-инфомационен център – Сливен. Целта е пряко и активно да се ангажира ученическата общност с позиция по проблема наркомании.


Наши партньори в инициативата "Най-дългото послание" на територията на област Сливен са:


– Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" – Сливен;


– Професионална гимназия "Н. Й. Вапцаров" – Твърдица;


– СОУ "Г. С. Раковски" – Котел;


– СОУ "Христо Ботев" – Нова Загора;


– Медиен партньор - радио "Дарик".


В кампанията взеха участие: Хуманитарна гимназия "Д.Дамянов", СОУ "Йордан Йовков", СОУ "Константин Константинов", СОУ "Хаджи Мина Пашов", СОУ "Пейо Яворов", ОУ "Христо Ботев", ОУ "Д-р Иван Селимински", ОУ "Д. Петров", ОУ "Братя Миладинови, ОУ "Панайот Хитов", ОУ "Юрий Гагарин", ОУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Елисавета Багряна", Гимназия с преподаване на западни езици "Захари Стоянов", Професионална гимназия по икономика "Проф. Д-р Табаков", Професионална гимназия по електротехника и електроника "Мария Кюри", Професионална гимназия по химични и хранителни технологии, Професионална гимназия по механотехника, Професионална гимназия по текстил и облекло, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм, ПУ "Вл. Шуманов", СУ "Д. Рохов", Художествена гимназия, ПМГ "Д. Чинтулов", Детски комплекс от Сливен; СПИ "Хр.Ботев" – с. Драгоданово; ОУ "Назъм Хикмет" – с. Новачево.


Кампанията "Най-дълготото послание" се организира и проведе успоредно и в училищата на Община Твърдица, Община Нова Загора и Община Котел.


Кампанията в своя първи етап доби широка популярност сред ученическата общност и приобщи младите хора към ефективна и активна превенция против употребата на наркотици. Голяма част от учениците приеха инициативата като лична отговорност и станаха доброволци към ПИЦ. Изготвените материали се отличават с въображение, съпричастност и категоричност в борбата срещу употребата на наркотици, което показва не само отношението към проблема, но и готовност за постоянна превенция.


На 1-ви март пътят на "Най-дългото послание" продължиха учениците от ПМГ "Д.Чинтулов" и СОУ "П.Яворов" и го предадоха към връстниците си от гр. Ямбол. На тържественото предаване присъстваха ученици от всички училища в гр. Сливен и символично отправиха посланията си към връстниците си от Ямбол, Бургас, Смолян и Видин като пожелаха посланията им да стигнат до всяко кътче на България. Ритуалът по предаването изрази отношението на цялата ученическа и гражданска общност в Сливен в борбата срещу употребата на дрога. Всички присъстващи получиха мартенички, които в контекста на инициативата напомниха за българските традиции за здравословен живот, изпълнен с жизнерадост, благоденствие и любов - живот без дрога – такъв, какъвто го искат децата на Сливен.


Материалите от кампанията ще бъдат събрани и издадени в две книги.


ПИЦ – Сливен ще бъде методически консултант на всички организации, които пожелаят да се включат в кампанията на национално ниво.


Организацията по съставянето на посланието е вътрешноучилищна и се надяваме нашата инициатива да предизвика и други изяви на тази тема за една перманентна превенция във всяко училище чрез дългосрочно планирани дейности, които да са част, както от учебно-възпитателната работа, така и важна част от ученическите инициативи. Резултатите от такива дейности и вътрешни инициативи ще бъдат отчетени във втория етап на "Най-дългото послание" – до края на календарната 2007 година.


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 20.03.2007 г. webmaster