НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
  
 
Спортни клубове в община Сливен


СПОРТНИ КЛУБОВЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН

01Армейски спортен клуб "Вдигане тежести - Сливен"
02Армейски спортен клуб по Борба
03Армейски спортен клуб по Бокс
04Армейски спортен клуб "Джудо и Джу Джуцу"
05Обединен армейски спортен клуб "Стефан Данчев" - Спортна акробатика и скокове батут
06Армейски спортен клуб "Лека атлетика"
07Армейски спортен клуб по Баскетбол
08Спортен клуб "Тополчане" – Джудо
09Тенис клуб "Сливен – 92"
10Шахматен клуб "Темп"
11Сдружение "Спортен клуб по Ориентиране "Сини камъни"
12Спортен клуб по Волейбол "Панайот Пондалов"
13Клуб по бойни изкуства "Грифон"
14Карате клуб "Армагедон"
15Карате клуб "Класик"
16Баскетболен клуб "Тони - 7"
17Клуб по спортни танци "Туида"
18Клуб по Спортни танци "Сливен"
19АСК по Вдигане на тежести "Стоте войводи"
20Спортен клуб "Самбо и джудо"
21Туристическо дружество "Сините камъни"
22"Волейболен клуб – Сливен"
23Спортен клуб Атлетик – с. Тополчане
24Спортен клуб на Хора с увреждания "Сини камъни"
25Спортен клуб "Тенис на маса – Сливен"
26Шахматен клуб "ММ. Инж. Д. Карапчански"
27Баскетболен клуб "Княгиня Калина"
28Спортен клуб по алпинизъм и планинарство "Планини и приключения"
29Алпийски клуб "Сини камъни"
30Колоездачен клуб "Сините камъни"
31Спелео – клуб "Протей"
32Мотоциклетен спортен клуб "Ридо Рам – Сливен"
33Клуб "Бойни изкуства" – Карате
34Спортен клуб по Самбо "Сини камъни"
35Спортен клуб по борба "Маяк 13"
36Спортен клуб Бадминтон – Скуош "Сливен"
37Спортен клуб по джудо „Еврохолд” – Сливен


 

01 Армейски спортен клуб "Вдигане тежести - Сливен"

Сливен, бул. "Георги Данчев" 2А

Председател – Иван Толев


Спортния клуб по Вдигане на тежести е със значими традиции в развитието на този спорт. Той е един от най-силните в страната, подготвил редица национални състезатели, участници участници в Европейски, Световни първенства и Олимпийски игри.

Треньор в клуба е изтъкнатия специалист и треньор в националния отбор Христо Бъчваров. Под негово ръководство са обхванати над 40 спортисти в различни възрастови групи – момчета, юноши - младша и старша възраст, младежи и мъже.

Значителни са постиженията на Севдалин Минчев – три пъти участник в Олимпийски игри, Европейски шампион за мъже и Световен шампион за юноши; Демир Манолов – Европейски шампион за юноши през 2004 година, Европейски шампион за мъже и пети на Световно първенство през 2005 година; Мехмед Хайрединов – бронзов медалист от Европейското първенство за мъже през 2005 година, четвърти на Световното първенство за юноши, пети на Европейското първенство за юноши и шести на Световното първенство за мъже през 2005 година.

Спортната зала е база за предолимпийска подготовка с обща площ 750 кв.м. и 14 броя подиуми. Разполага със сауна, сервизни помещения и климатична инсталация. 

02 Армейски спортен клуб по Борба

Сливен, ул. "Бургаско шосе" № 4

Председател – Христо Колев – сл. тел: 044/66 74 53


Тренировъчната дейност с отбори момчета, юноши и мъже се осъществява в спортната зала по борба в Спортно училище "Д. Рохов" – Сливен. Треньори водещи подготовка с различните възрасти са: Тодор Кънев, Кирил Димитров и Красимир Добрев. В заниманията са обхванати над 200 спортисти.

От Държавните първенства проведени през 2004 година клуба е спечелил 8 медала, от които три златни, четири сребърни и един бронзов. През 2005 година са спечелени шест медала. В националните отбори на страната са включени осем представители на клуба. През 2004 година в Европейското първенство участваха четирима наши представители във възрастите юноши и кадети. През същата година Николай Попов е Бронзов медалист от Европейско първенство за юноши до 20 години. През 2005 година състезателите Ешреф Хюсеин и Самуил Генчев са с класация - трето и пето место на Европейското първенство за кадети. Успех постигна и Николай Попов завоювайки сребърен медал от Европейското първенство за младежи.

На Олимпийските игри в Атина през 2004 година нашие състезатели Николай Паслар и Мирослав Гочев заеха в своите категории две дванадесети места.

Спортната зала, с обща площ 200 кв.м. и два тепиха е база за предолимпийска подготовка с възстановителен център, сауна и отопление през зимния период. На разположение е Център за рехабилитация и спортна медицина. 

03 Армейски спортен клуб по Бокс

Сливен, зала "Асеновец" ул. "Д. войвода" № 18 - тел: 044/66 31 35

Председател - Йордан Рамчев


Клуб с традиции и принос към националния спорт. В него работят треньорите Щилян Кабранов и Димитър Пехливанов, под чието ръководство са подготвени редица национални състезатели и призьори от държавни и международни състезания. В момента с тренировъчна дейност се занимават около 80 състезатели във възрастите момчета, юноши младша и старша възраст и мъже. От Държавните първенства на страната са спечелени седем медала.

Негови възпитаници са известните български спортисти Тончо Тончев, Стефан Панайотов, Иван Михайлов – участници и медалисти от Световни, Европейски първенства и Олимпийски игри. Успешно е и участието на Димитър Щилиянов – национален състезател, участвал в Олимпийските игри в Атина през 2004 година, републикански шампион на страната за мъже, победител в редица международни турнири. Добро класиране постигна и състезателя Димитър Костов през 2004 и 2005 година, участвайки на Европейските първенства за юноши и кадети ,класирайки се на девето место.

Залата, с площ 390 кв.м. и два боксови ринга е база за предолимпийска подготовка, разполагаща със сауна, сервизни помещения, стая за масаж и уреди за тренировъчна дейност. Отоплена е през целия зимен период. 

04 Армейски спортен клуб "Джудо и Джу Джуцу"

Сливен, зала "Младост" – тел: 044/66 73 55

Председател - Георги Панев


При участието си в Държавните първенства за различните възрасти клуба е в челните места по спечелени отличия. Организатор е на редица състезания и турнири, между които с най-голяма стойност станалия традиционен международен турнир - "Димитровден".

Треньорите Петър Вучков, Георги Велев и Веселин Вълев работят с различни възрасти – деца, юноши, девойки. В момента с тренировъчна дейност се занимават около 140 състезатели.

През 2004 – 2005 година в националните отбори на страната са включени състезателите Стоян Велев – осмо место на Европейското първенство за младежи; Ваня Щерева – участничка на Европейско първенство за девойки; Донка Добрева – бронзов медалист от Балканското първенство за девойки – старша възраст.

Залата, с площ 540 кв.м. и две оригинални татамита е база за предолимпийска подготовка, разполагаща със сауна, кът за физическа подготовка и сервизни помещения. Отоплена е през целия зимен сезон. 

05 Обединен армейски спортен клуб "Стефан Данчев" - Спортна акробатика и скокове батут

Сливен, зала "Младост" – тел: 044/66 73 55

Председател - Желязко Андонов


Клубът е с големи традиции в развитието на този спорт. Негови възпитаници са Световните шампиони по групова акробатика - Калинка Лечева, Стефка Спасова, Йорданка Цинцарска, Европейските шампиони Румен Лачков и Владимир Енчев, Световните шампиони по скокове на пътека – Ваня Щерева, Мели Мустафова.

Треньорите Кирил Минков и Виолета Царева работят с деца от детски градини, юноши и девойки. В момента са обхванати 60 състезатели, при възрастите първи, втори, трети и кандидат - майсторски разряди.

През 2004 година на Европейското първенство нашите състезатели Веселин Димитров, Господин Петров и Божидар Божилов завоюваха сребърни медали в отборното класиране. Много добри резултати бяха постигнати и през 2005 година - Господин Петров зае шесто место в състезанията за Световната купа, а Божидар Божилов зае шесто место на световното първенство за младежи.

Спортната база, с площ 800 кв.м., върху които са разположени два гимнастически квадрата, една пътека за скокове и батути за тренировъчна дейност. 

06 Армейски спортен клуб "Лека атлетика"

Сливен, зала "Дружба - Покрита лекоатлетическа писта"; тел: 044/66 74 34

Председател - Стефан Георгиев


Клубът е с традиции в развитието на този спорт. Негови възпитаници в близкото минало са Европейския шампион и носител на "Златния шпайк" Михаил Желев, Янко Братанов, Росица Пехливанова и много други.

Треньорите Атанас Иванов, Валентина Желязкова, Илиян Данев, Райна Желева, Стефан Авджиев, Злати Иванов и Надя Михова работят с подготвителни групи деца, юноши, девойки и мъже. В момента с тренировъчна дейност се занимават 160 състезатели.

Участието на всички възрасти в Държавните първенства е изключително силно, в резултат на което клуба е на първо място в страната по постигнати резултати и принос към националния спорт. Само за 2004 – 2005 година от Държавните първенства са спечелени 45 медала. През 2004 година Георги Иванов завоюва втора световна титла в дисциплината "Тласкане на гюлле". На същото първенство Радослава Мавродиева и Петър Иванов завоюваха две осми места. Момчил Караилиев взе Участие на Олимпийските игри в Атина. През същата година са спечелени и три Балкански титли.

През 2005 година са постигнати нови успехи на международното спортно поле в лицето на Живко Петров – второ и трето място на Европейско и Световни първенства за юноши. Момчил Караилиев завоюва първо място на "Купа Европа", пето на Европейско Първенство за мъже и единадесето на Световно. Световния шампион Георги Иванов зае четвърто място на Европейското първенство за младежи, а Радослава Мавродиева е пета.

Заниманията се водят в Покрита лекоатлетическа писта, която има сектори за тласкане на гюлле, висок скок, скок на дължина и права отсечка от 110 м. На разположение са фитнес център, сауна, сервизни помещения. 

07 Армейски спортен клуб по Баскетбол

Сливен, зала "Васил Левски"; тел: 044/66 74 34

Председател - Иван Димов


Треньорите Събин Маринов, Георги Димов и Пенчо Гочев работят с деца до 14 години – мини баскетбол, подготвителни групи, юноши и мъже, като броят им достига до 80 активно спортуващи състезатели. Възрастите деца и юноши участват в Държавните първенства на страната. В националния отбор за деца до 14 години е включен Пламен Тодоров. Представителния отбор за мъже има сериозен актив със своето участие в "А" Републиканска баскетболна група. Състезателите Андриян Илчев и Светлин Иванов са включени в младежкия национален отбор. Най-голям успех на отбора е класирането на шесто место в страната.

Тренировките се провеждат в спортна зала "Васил Левски", с площ 1433 кв.м., с 800 седящи места, сервизни помещения, санитарни възли и отопление през зимен период. 

08 Спортен клуб "Тополчане" – Джудо

с. Тополчане

Председател – Иван Бакалов


Треньорът Тодор Марчев работи с 30 деца до 14 годишна възраст. Има традиции в развитието на този спорт, с високи резултати в републиканските първенства на страната. През 2003 година са спечелени девет медала, от които един златен, един сребърен и седем бронзови; през 2004 година – осем медала, а през 2005 – шест. Най-доброто класиране на клуба е през 1999 и 2000 година когато отборите за момичета, момчета и юноши младша възраст са бронзови медалисти от отборните първенства на страната. Негови състезатели вземат участие и на Международния турнир в София през 2004 година, където Ива Маринова, Таня Николаева и Иван Добрев печелят три медала. Голяма част от състезателите продължават своето развитие в спортните училища на Сливен и "ЦСКА" – София. 

09 Тенис клуб "Сливен – 92"

Сливен, кв. "Младост" – до "Студентски общежития"

Председател - Катя Тодорова – тел: 044/62 20 60


Треньорът Стоян Тодоров работи с подготвителни групи, деца, юноши и девойки. С постигнатите резултати в републиканските първенства на страната, клуба се ползва с висок авторитет. В момента с тренировъчна дейност се занимават около 160 състезатели.

Организатор е на редица състезания и турнири от републикански и местен характер.

Клубът работи за развитието както на професионалния, така и на масовия спорт.

Базата се състои от четири тенис корта, с шамотна настилка, сервизни помещения и кътове за отдих. 

10 Шахматен клуб "Темп"

Сливен, бул. "Цар Симеон" № 11

Председател - Стоян Златев; секретар - Любен Фотев


Клубът успешно реализира програмата на Община Сливен - "Внедряване на спорта в училищата на град Сливен", като са създадени секции в учебни заведения. Организатор на редица масови прояви и турнири от местен и републикански мащаб.

През 2004 година състезателя Тихомир Очков завоюва първо място за деца до 12 години на Държавно първенство, първо место на турнир "Морско конче" – Варна, първо място на турнир "Търновска царица". През 2005 година Тодор Бонев спечели бронзов медал на Държавното първенство до 18 години, взе участие на състезанията за мъже и се класира на шесто място. Отбора по кореспондентен шах е на първо място в страната за 2005 – 2006 година.

На обществени начала, с около 60 състезатели работят треньорите Любен Фотев и Петър Гандев.

Спортът е с традиции, които успешно се продължават и днес в Държавните първенства на страната и организираните международни турнири. 

11 Сдружение "Спортен клуб по Ориентиране "Сини камъни"

Сливен, ул "Великокняжевска" 13

Председател – Богдан Славов


Треньорът Илиян Дянков работи с деца, юноши и девойки. Клубът успешно реализира програмата на Община Сливен - "Внедряване на спорта в училищата на град Сливен", като са създадени секции в редица учебни заведения. В момента с тренировъчна дейност се занимават около 120 състезатели.

Значително е участието в Държавните и международни състезания. През 2004 година Иван Бояджиев е балкански шампион в три от дисциплините по ориентиране, през 2005 състезателката Антоанета Георгиева – също участничка на Балканско първенство завоюва два златни и един сребърен медал. Много са отличията на клуба и в участието им в Държавните първенства за различните възрасти. През последните две години негови спортисти намират място сред десетте най-добри на Община Сливен.

Клуба е организатор на редица масови прояви с деца, учаща младежи и гости от страната и чужбина. 

12 Спортен клуб по Волейбол "Панайот Пондалов"

Сливен, зала "Асеновец" – тел: 044/66 31 35

Председател Христо Бонев


Клубът е с традиции в развитието на този спорт, като дълги години е участник в групата на най-силните отбори в страната. През 2004 година състезатели, треньори, деятели и общественици честваха осемдесет години организиран волейбол в град Сливен.

Треньорите Валери Минчев, Цветан Иванов и Стоян Христов работят с групи от деца, юноши и мъже с обща численост 60 състезатели. Клубът е насочил своята дейност основно към развитие на ученическия волейбол, чийто представители достигат до финали на Ученически игри, където имат призови класирания.

Представителният отбор за мъже е участник в група "А 1" на Държавното волейболно първенство и за сезона 2005 – 2006 година е на първо място.

Базата е с площ 684 кв. м. и разполага със съблекални, сервизни помещения и сауна. Осигурено е отопление през зимните месеци. 

13 Клуб по бойни изкуства "Грифон"

Сливен, зала "Младост"; тел: 044/66 73 55

Председател и треньор - Антон Въндев


Клуба е сравнително млад – регистриран е през 2004 година.

Има изградени групи в детски градини и училища, а занимаващите се с карате са около 150 деца, юноши и девойки. Клубът реализира програмата на Община Сливен - "Внедряване на спорта в училищата на град Сливен", като създава секции в учебни заведения и детски градини.

Под ръководството на треньора Антон Въндев се организират и провеждат традиционни турнири и състезания, с участието на деца от детските градини на града. Негови спортисти са включени и в националните гарнитури на страната, като през 2004 година Аделина Костова взе успешно участие на организираното в Букурещ Световно първенство по карате - шотокан за жени, завоювайки бронзов медал. На същото първенство Антон Въндев се класира на пето место в отборното класиране, а трети представител е Румен Добрев при възрастова група – деца.

Ползва салона на XII ОУ "Елисавета Багряна", салоните на детски градини, зала "Младост", където са създадени подходящи условия за тренировъчна дейност. 

14 Карате клуб "Армагедон"

Сливен, зала "Младост" "; тел.: 044/66 73 55

Председател и треньор - Филип Божилов


Клубът е регистриран като юридическо лице през 2004 година. В тренировъчна дейност са обхванати 150 състезатели в различни възрастови групи. Клубът работи за осъществяване програмата на Община Сливен - "Внедряване на спорта в училищата на град Сливен", като са създадени секции в учебни заведения.

През 2004 година негови спортисти са завоювали от Държавните първенства на страна, шест златни, единадесет сребърни и осемнадесет бронзови медала. С участието си на Балканските първенства в Турция и Македония през 2004 – 2005 година Миглена Лечкова спечели три бронзови медала.

През 2005 година от Държавните първенства са спечелени девет златни, четиринадесет сребърни и двадесет и шест бронзови медала.

За подготовка ползва училищни салони, а от 2005 година базата по карате в зала "Младост". 

15 Карате клуб "Класик"

Сливен, зала "Младост"

Председател - Веселина Жечева – тел: 044/7 47 13


Спортния клуб е с натрупан значителен опит в развитието на този спорт. Под ръководството на треньорите Антон Русев и Веселина Жечева в тренировъчна дейност са обхванати 80 деца, юноши и девойки, на възраст от 7 до 18 години. Заниманията на организираните групи се провеждат в салоните на училищата IV ОУ "Д. Петров" и VIII ОУ "Юрий Гагарин". С групите за спортно майсторство се работи в зала "Младост", където са създадени нужните условия за тренировъчна дейност.

През последните три години с участието си в Държавните първенства и турнири клуба е постигнал значителни резултати.

За 2005 година медалисти от Държавни първенства са Десислава Иванова и Иван Иванов. За деца до 12 години Валентин Иванов е с бронзов медал от Държавно първенство, като е включен в националния отбор. За 1999 година Силвена Крайчева е Балкански шампион, а през 2001 година Балканска титла завоюва и Никифор Русев - за юноши младша възраст, а бронзов медал печели Миглена Лечкова. Успешно е участието и на 12 годишната Яница Балездрова. 

16 Баскетболен клуб "Тони - 7"

Сливен, зала "Васил Левски" – тел: 044/66 74 34

Председател и треньор - Ивайло Христов


Изградения клуб е сравнителни млад, но с големите амбиции на треньора Ивайло Христов за кратък период от време са постигнати значителни резултати при различните възрасти.

В тренировъчна дейност са обхванати 60 деца и девойки. Изграден е и представителен отбор – жени, състезаващ се в "А" Републиканска баскетболна група.

На проведеното Държавно първенство през 2004 година отбор – момичета се класира на шесто место в страната. Представителния отбор за жени през последните три години взема успешно участие сред отборите в страната.

Подготовката се провежда в спортна зала "Васил Левски. 

17 Клуб по спортни танци "Туида"

Председател и треньор - Йовита Пенчева


Клубът е регистриран през 1996 година и е един от водещите в страната по този вид спорт. Работи с детски градини и с повече от 100 деца, юноши и девойки от училищата на града. В тренировъчна дейност са обхванати 24 танцови двойки придобили майсторски клас. За периода 2000 – 20005 година клубът е създал три танцови двойки шампиони на България, две танцови двойки бронзови медалисти от Държавни първенства. Стоян Атанасов и Десислава Василева са първите в Сливен танцьори достигнали клас "Международен".

От 1993 година клуба е организатор на традиционен турнир в град Сливен, с участието на водещи клубове от страната.

За тренировъчна дейност се използва залата на "Куклен театър" – Сливен, както и спортната база на учебните заведения. 

18 Клуб по Спортни танци "Сливен"

Председател - Зафир Гочев


Клубът е регистриран през 1999 година. Дейността се осъществява в детски градини и училища на територията на града.

Под ръководството на треньорката Цанка Иванова са обхванати в тренировъчна дейност около 100 деца, юноши и девойки.

Клубът участва във всички Държавни първенства, като през годините 2000, 2001, 2002 танцовата двойка Емил Стефанов и Ана Бакърджиева са шампиони и вицешампиони на България. Клубът взема участие и в редица Международни турнири в Чехия, Словения, Гърция, Молдова, Австрия и Германия.

На състезателите Светозара Алексиева и Павел Павлов през 2003 година и на Емил Стефанов и Ана Бакърджиева през 2005 година са присъдени майсторски класове по стандартни и латиноамерикански танци. В майсторски клас "А 1" от клуба участват две двойки, а в майсторски клас "Б" седем танцови двойки.

През 2002 година Емил Стефанов и Ана Бакърджиева са участници на Световно първенство в Германия. Те са златни медалисти от Международни турнири в Белград и Македония. 

19 АСК по Вдигане на тежести "Стоте войводи"

Сливен, бул. "Георги Данчев" 2А

Председател - Станимир Колев


Сравнително нов клуб, изграден през последните три години, с треньори Пламен Братойчев и Николай Димитров, които работят с групи от възрастите момчета и юноши. В тренировъчна дейност са обхванати 30 състезатели. В резултат на всеотдайната им дейност са постигнати значителни резултати, както при участието на техните спортисти в Държавните първенства на страната, така и в състезанията с международно участие. Състезателите Момчил Ангелов, Никола Колев, Николай Трифонов са включени в националните отбори на страната. През 2005 година Момчил Ангелов е със сребърен медал от Държавното първенство за юноши и е шести на Европейското първенство за кадети. Никола Колев е шампион на страната за кадети и е осми на Европейското първенство за кадети. Николай Трифонов взе участие на Световното и Европейско първенства за юноши, където се класира съответно на девето и седмо място.

Подготовката се води в спортната зала по "Вдигане на тежести". 

20 Спортен клуб "Самбо и джудо"

Сливен, зала "Младост"; тел.: 044/66 73 55

Председател - Георги Панев


Треньорите Георги Панев и Петър Вучков подготвят състезатели юноши и девойки за участие в Държавни първенства и международни състезания. С тренировъчна дейност се занимават около 80 състезатели.

Клубът е постигнал значителни резултати при участието си на международни състезания и първенства. Четирима представители взеха участие през 2004 година на Европейско първенство за юноши и девойки до 18 години. Ваня Щерева и Грациела Драгоева са бронзови медалистки, Стоян Димитров е пети, Стоян Велев записа само участие.

През 2005 година на Европейското първенство за младежи Стоян Велев зае пето място.

Подготовката на отбора провежда в зала "Джудо " в спортен комплекс "Младост". 

21 Туристическо дружество "Сините камъни"

Сливен, ул "Великокняжевска" 13

Изпълнителен секретар Фотин Димитров – тел. 044/66 80 15


Към клуба са изградени секции по алпинизъм, спортно катерене, спелеология, развива се и пешеходен туризъм сред всички възрастови групи. В организираните занимания са обхванати повече от 200 човека.

Дружеството е организатор на масови прояви и състезания за деца, учаща младеж, с участието на гости от страната и чужбина.

Активно участва в изграждането и подържането на туристически маршрути и обекти. 

22 "Волейболен клуб – Сливен"

Сливен, зала "Асеновец"; тел.: 044/66 31 35

Председател и треньор - Живко Желязков


Клубът е изграден като юридическо лице през 2003 година.

В тренировъчна дейност са включени 40 състезатели и са изградени групи за различни възрасти при момичета и девойки, както и отбор за юноши, участник във волейболна група за мъже "А 1".

Подготовката на отборите се води в зала "Асеновец". 

23 Спортен клуб Атлетик – с. Тополчане

Председател - Иван Палушев


Треньорът Николай Калчев работи предимно с деца и ученици до 8 клас, с обхват 60 състезатели. През 2005 година състезатели от клуба вземат участие в организирани местни състезания. Определен успех е завоювания бронзов медал, в дисциплината "Тласкане на гюлле", на проведеното Държавно първенство в София.

Клубът е домакин на състезания между отбори от селата на община Сливен. 

24 Спортен клуб на Хора с увреждания "Сини камъни"

Сливен, кв. "Даме Груев" бл. 23 – "Клуб на инвалида"; тел.: 044/62 31 79

Председател - Николай Илиев


Клубът развива спортна дейност сред хората с увреждания в град Сливен, основно в спортовете шахмат, тенис на маса, вдигане на тежести от лежанка, хвърляне на копие, мятане на диск, тласкане на гюлле.

През 2005 година е участвал в четири състезания от държавните първенства, проведени в градовете Стара Загора, Пловдив, Бургас и Варна. Спечелени са три златни, два сребърни и три бронзови медала от състезанията по тенис на маса, осем медала от състезанията по лека атлетика и два от състезанията по стрелба.

Клубът е домакин, на провежданите Параолимпийски игри в България и е организатор на редица състезания и мероприятия от местен характер. 

25 Спортен клуб "Тенис на маса – Сливен"

Председател и треньор - Хикмет Налблантлъ


Клубът е новоучреден по закона за юридическите лица с нестопанска цел през 2005 година.

Успешно реализира програмата на Община Сливен - "Внедряване на спорта в училищата на град Сливен". 

26 Шахматен клуб "ММ. Инж. Д. Карапчански"

Председател и треньор - Димитър Карапчански


Провежда занимания по шахмат предимно с деца и учащи. Организира турнири и първенства от местен и републикански характер. 

27 Баскетболен клуб "Княгиня Калина"

Сливен, зала "Васил Левски"; тел.: 044/66 74 34

Председател и треньор - Петко Гроздев


Клубът работи с подготвителни групи момичета и момчета предимно в училищата на града, а също така и в зала "Васил Левски". Развива масовия и ученически спорт. 

28 Спортен клуб по алпинизъм и планинарство "Планини и приключения"

Председател - Петя Иванова


Членове на клуба Динко Томов, Станимир Желязков, Петя Иванова са участници в най–големите национални експедиции при покоряването на върховете Еверест, К 2, Анапурна, Броуд Пик и др. Станимир Желязков, като участник в експедицията на националния отбор по алпинизъм "Памир 2003" изкачва връх "Ленин" с височина 7134 метра. На Републиканския шампионат "Ледено катерене – Скакавица –2004 година" заема първо место в дисциплината "Трудност".

Петя Иванова участник в експедицията на националния отбор по алпинизъм "Памир 2003" изкачила сама връх "Ленин" до 7000 метра. Първата българка имаща в актива си първенците на Балканския полуостров.

Петя Иванова и Васил Добрев през 2004 година участваха и завършиха успешно трудното "Транссибирско рали за автомобили" от гр. Гданск до гр. Магадан и обратно, с обща дължина на маршрута 25 475 километра.

Клубът развива алпийска и обучителна дейност. Организатор на редица масови прояви от местен и републикански характер. 

29 Алпийски клуб "Сини камъни"

Сливен, ул. "Великокняжевска" 13

Председател - Тошко Лазаров


Развива предимно алпийска дейност сред учащата младеж. Участник в Републикански първенства за различни възрасти и експедиции организирани от Националната федерация. 

30 Колоездачен клуб "Сините камъни"

Председател - Павел Шуманов


Клубът е правоприемник на Сливенския колоездачен клуб и има изградени групи за тренировъчна работа при възрастите деца и юноши.

Организира и участва в състезания и мероприятия от местен и републикански мащаб. Домакин и организатор на международен колоездачен маратон за ветерани с участието на сливенските колоездачи Стефан Бахаров, Лазар Владиславов и др. Участници са и в множество международни веломаратони в Париж, Лондон и др. 

31 Спелео – клуб "Протей"

Сливен, ул."Великокняжевска" 13

Председател - Димитър Димитров


Членове на клуба вземат участие в проучвания и изследвания на известни пещери в страната и чужбина. 

32 Мотоциклетен спортен клуб "Ридо Рам – Сливен"

Сливен, бул. "Бр. Миладинови" бл. 18 – В - 15

Председател - Стоян Райчев


Клубът е новосформиран през 2005 година с треньор Красимир Сиромахов. Има изграден отбор по мотокрос състоящ се от четирима състезатели. През 2004 година състезателя Петър Сиромахов е бронзов медалист на "Супер крос" и е четвърти на Държавно първенство по Мотокрос. През същата година взема участие на Балканско първенство по Мотокрос за деца до 12 години и се класира на шесто място. Изключителен резултат постига с класирането си на 28 место на Европейския шампионат по Мотокрос за деца до 12 години, при участие на 68 състезатели от цяла Европа.

През 2005 година той заема четвърто място на Държавния Мотокрос и отново е участник в Европейския шампионат за юноши до 15 години, като в първи манш заема 20 място. Включен е в националния отбор на страната за юноши до 15 години. 

33 Клуб "Бойни изкуства" – Карате

Сливен, зала "Младост"

Председател и треньор - Венцислав Димитров – тел.: 044/8 85 91


Клубът работи с деца и юноши от училищата на града и предимно развива масовия и ученически спорт. 

34 Спортен клуб по Самбо "Сини камъни"

Сливен, зала "Борба" – Спортно училище "Д. Рохов"

Председател - Красимир Стефанов


Има изградени групи за деца и юноши от училищата на града. Участник в Републиканските първенства на "БФСамбо". 

35 Спортен клуб по борба "Маяк 13"

Сливен, зала "Борба" – Спортно училище "Д. Рохов"

Председател - Мартин Стефанов


Под ръководството на треньора Красимир Стефанов са изградени групи при възрастите деца, юноши и девойки – младша и старша възраст. Състезателите се представят успешно в републиканските първенства на страната. През 2001 и 2002 година Яница Стефанова заема две четвърти места на Европейските първенства за кадетки в Измир – Турция и "Албена" – България. 

36 Спортен клуб Бадминтон – Скуош "Сливен"

Председател и треньор - Павлина Апостолова – 044/2 18 26


Клуба работи с изградени групи за деца, юноши и девойки в от сливенски училища. Те вземат участие в състезания от местен и републикански характер, като са неизменни участници във Финалните състезания от Ученически игри.

Базово училище за развитие на бадминтон е XI СОУ "К. Константинов" – Сливен, което разполага с необходимата материална база. 

37 Спортен клуб по джудо “Еврохолд” - Сливен

Президент на клуба Лъчезар Темелков


Клубът е лицензиран през 2008 г. и взема участие в държавни първенства на страната.

Член е на Асоциацията на спортните клубове в гр. Сливен.Профил на купувача

Уведомления за инвестиционно предложение

You need to install, upgrade or enable your Flash Player


Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Пътеводител на Сливен

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 05.10.2009 г. webmaster