КЪМ НОВИЯ САЙТ (от 26.10.2018)НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
Начало » История на новините » Актуално » Приветствие от името на кмета на община Сливен Йордан Лечков поднесе заместник кметът Офелия Кънева
 
Приветствие от името на кмета на община Сливен Йордан Лечков поднесе заместник кметът Офелия Кънева
Уважаеми Госпожи и Господа,


Скъпи гости,


Разрешете ми от мое име и от името на кмета на Община Сливен господин Йордан Лечков да Ви приветствам с "Добре дошли" в Сливен - града на войводата Хаджи Димитър, на възрожденския поет Добри Чинтулов, на плеяда народни будители, възрожденци и борци за национална и духовна свобода. Градът на "стоте войводи" е горд и със своята следосвобожденска история и с приноса в историята на българското военно изкуство. Сливенските бойни полкове се сражават храбро по бойните полета и извоюват в кръвопролитни битки националното освобождение и обединение на българските земи по време на Сръбско - българската, Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни. Славната Трета Сливенска най-ожесточените боеве при Драва, в заключителната фаза на Втората световна война. За проявения героизъм на личния състав на дивизията, тя получава името "Трета пехотна Балкано - Дравска дивизия".


Става традиция в последните години Сливен да бъде домакин на сериозни научни форуми като днешния. Поводът, който събра в нашия град толкова изтъкнати представители на научната мисъл в страната - 60 годишнината от края на Втората световна война е повече от важен. Национаната научна конференция "Втората световна война и България 1939 - 1947 година" е едно от най-значимите събития в областната програма, посветена на тази годишнина. За нас е чест да бъдем домакини на този научен форум и вярвам, че ще съумеем да покажем своето признание и уважение към Вашия труд.


Уважаеми Госпожи и Господа,


Искам най-напред да благодаря на всички Вас - научните работници и музейните специалисти от цялата страна, че приехте поканата да участвате в днешната конференция и да представите резултатите от своята работа тук. Цялата музейна колегия положи огромни усилия за осъществяването на тази идея, за напълването и със съдържание и за това, благодаря още веднъж за уважението, което демонстрирате към техния труд.


Благодаря специално на проф. Георги Марков - директор на Института по история при Българска академия на науките за подкрепата и съдействието при подготовката на конференцията и за личната му ангажираност и съгласие да бъде неин научен ръководител. За мен този ангажимент е както оценка за развитието на музейното дело в Сливен, така също знак за бъдещо партньорство и реализиране на нови съвместни проекти.


Благодарна съм на всички музейни специалисти, на работещите в историческия музей в Сливен за труда и усилията на всеки един от тях за представянето на Сливен в по-ярка и по-задълбочена научна насока.


Вярвам, че целта, която сме си поставили ще бъде постигната. Давам си ясната оценка, че само човек, който познава и тачи историята на своя народ, може да се чувства горд и свободен и да гледа в бъдещето. Затова съм признателна за усилията, които всеки един от Вас влага да предава своите знания и умения на новите поколения.


Още веднъж "Добре дошли" в Сливен.


На добър час и спорна работа на Националната научна конференция "Втората световна война и България 1939 - 1947 година".


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в подготвителни групи Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 11.04.2005 г. webmaster