КЪМ НОВИЯ САЙТ (от 26.10.2018)НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
Начало » История на новините » Актуално » Програма на Бундестага...
 
Програма на Бундестага "Международна парламентарна практика"
Програма на Бундестага "Международна парламентарна практика"
Всяка година Германският Бундестаг провежда програма "Международна парламентарна практика" /IPP/ съвместно със Свободния университет в Берлин, "Александър фон Хумболт" Университет и Техническия университет в Берлин. Тя се организира под патронажа на Председателя на германския Бундестаг, д-р Норберт Ламерт и се финансира изцяло от Бундестага.


Програмата предоставя ежегодно на около 100 квалифицирани и политически ангажирани млади хора от 21 държави уникалната в световен мащаб възможност да завършат няколкомесечна практика при депутат от германския Парламент, запознавайки се с процесите на взимане на решения в германската политика, както и да натрупат опит в областта на парламентарната дейност.


България взема участие в програмата от 1995 година, предвидени са 5 до 6 практикански места и междувременно бившите IPP стажанти изпълняват съществена роля в политиката, науката и медиите на страната.


Парламентарната практика е с продължителност от 1 Март до 31 Юли 2007 година. В рамките на първия месец стипендиантите идващи от Централна и Източна Европа получават общо въведение в парламентарните принципи и в академичния живот на Германия. След което политическите фондации представят на участниците политическия, икономическия и културния живот в Германия в рамките на кратки семинари. През следващите четири месеца на пълен работен ден практикантите се запознават с разнообразните задължения в кабинета на един депутат /напр. оценителни работи, писане на речи, статии и писма, подготовка на парламентарни заседания, както и изпълняване на секретариатски задачи/. Предвидено е и посещение на избирателния район на съответния германски депутат.


Конкретните изисквания за получаване на стипендия, процедурата за кандидатстване, както и формулярите за кандидатстване, могат да бъдат прочетени на следния интернет адрес: www.bundestag.de/ipp


Срокът за подаване на документите в Българското събрание и едно копие до Посолството на Федерална република Германия е до 31 Май 2006 година. Само изцяло попълнени документи ще бъдат взети под внимание.


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в подготвителни групи Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 28.03.2006 г. webmaster