КЪМ НОВИЯ САЙТ (от 26.10.2018)НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - ДОМА НА ЕВРОПА В СЛИВЕН СТАВА ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ИНФОРМАЦИОННА МРЕЖА EUROPE DIRECT


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


ДОМА НА ЕВРОПА В СЛИВЕН СТАВА ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ИНФОРМАЦИОННА МРЕЖА EUROPE DIRECTНа 9 април 2008 г. (сряда) от 11:00 часа в Дома на Европа в гр. Сливен ще бъде открит Европейски информационен център EUROPE DIRECT.

 

Официален гост на събитието ще бъде г-жа Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

 

По време на откриването ще се проведе церемония по награждаване на победителите в конкурса "Водата право на всеки" (съвместна инициатива на ЕИЦ EUROPE DIRECT - СЛИВЕН и Общински екологичен център "Дом на водата"), както и награждаване на победителите за м.март от ежемесечната викторина на EUROPE DIRECT - СЛИВЕН. В една от залите на центъра ще бъде представен сайта на EUROPE DIRECT - СЛИВЕН - www.europedirect.sliven.bg.

 

Центърът в Сливен е част от европейската информационната мрежа EUROPE DIRECT, създаден по проект, финансиран от Европейската комисия и изпълняван от Община Сливен. Целта е хората от сливенския регион да получават знания, съвети и консултации относно законодателството, политиките, програмите и възможностите за финансиране на Европейския съюз и да се подобри разпространението на точна информация, съобразена с местните нужди.

 

Центърът покрива територията на Сливенска област, включваща общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. За функционирането му се използва цялата структура и материална база към Дома на Европа - Сливен. Към центъра функционира и регионална мрежа, която включва 17 информационни точки в малки населени места от областта и в центъра за обслужване на граждани в сградата на Община Сливен.

 

Информационният център е оборудван със съвременни комуникации, зали за семинари, срещи, консултации и обучения. Той осигурява достъп до богата библиотека с европейска литература, конферентна, интернет и телефонна връзка с държавите - членки на ЕС, както и връзка "Европа по сателит".

 

Интернет-страницата на центъра www.europedirect.sliven.bg, предоставя полезна и актуална информация. Тя предлага формуляр за online консултации от екипа на центъра, достъп до информация за последните активни конкурси и покани за проектни предложения по програмите и структурните фондове на Европейския съюз, бърза и навременна информация в областта на европейската интеграция от ЕС, България и регион Сливен.

 

 

 

За повече информация:

Стоян Марков - ръководител на проекта - тел. 611 107

Европейски информационен център - тел. 622 141

www.europedirect.sliven.bg

 

 

 

 

EUROPE DIRECT е информационна мрежа, която помага на гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз. Тя предлага всякакъв вид информация свързана с Европейския съюз, включително за това какви са Вашите права и възможности като гражданин на Европейския съюз и как да ги използвате. Службата може да предложи отговори на общи въпроси, а така също ако Вие имате съвсем конкретен и специфичен въпрос може да Ви насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

 

Безплатната телефонна линия за консултации от всяка точка на Европейски съюз: 00800 6 7 8 9 10 11


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в подготвителни групи Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 08.04.2008 webmaster