КЪМ НОВИЯ САЙТ (от 26.10.2018)НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Министърът на културата Вежди Рашидов и кметът Йордан Лечков откриха новата сграда на Националната художествена гимназия в Сливен


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Министърът на културата Вежди Рашидов и кметът Йордан Лечков откриха новата сграда на Националната художествена гимназия в СливенМинистърът на културата Вежди Рашидов, кметът Йордан Лечков и директорът Тодор Терзиев откриха новата учебна година и обновената сграда на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” в Сливен.

 

Сред гостите на тържеството бяха народните представители Десислава Танева и Деан Червенкондев, заместник-кметът Радост Костова, областният управител Марин Кавръков, родители и граждани.

 

Сградата, която се намира на булевард „Георги Данчев” /до градската градина/, е предоставена на училището през 1992 година, от 1998 година е публична държавна собственост.

 

След 17 години ремонт и реконструкция на стара сграда, която е архитектурен паметник на културата, възпитаниците на гимназията ще имат нов дом, който отдавна заслужават, каза Тодор Терзиев. Ремонтите са правени със средства на общината, на Министерството на културата, два пъти по проект „Красива България” и със средства от държавния излишък през 2008 година. Предстои довършване на двора и решаване на проблема с пристройките в северната част, където ръководството на училището иска да бъде построена голяма художествена галерия и общежитие за децата, които са от цялата страна.

 

В НХГ в момента се обучават, от професионални художници, 122 ученици в три специалности – художествена тъкан, рекламна графика и иконопис. В момента има всички необходими ателиета и класни стаи за протичане на нормален учебен процес за едно специализирано училище.

 

 


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в подготвителни групи Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 15.09.2009 webmaster