КЪМ НОВИЯ САЙТ (от 26.10.2018)НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - В Сливен беше открит кабинет по образна диагностика в общинския дентален център


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


В Сливен беше открит кабинет по образна диагностика в общинския дентален центърТова стана по време на провеждащото се в Сливен национално съвещание на денталните лекари.

В новооткрития спешен кабинет на денталния център през първите 4 почивни дни от 19 до 22 септември са обслужени 29 пациента. Работното време на кабинета е от 10:00 до 16:00 часа. Обслужват се както осигурени, така и не осигурени пациенти. Лекарите и лаборантите, работещи в кабинета по образна диагностика през почивните дни са на разположение и при необходимост осигуряват и образна диагностика, което допълнително повишава качеството на предлаганата здравна услуга.

Новооткритият кабинет по образна диагностика разполага с панорамен апарат Orthoralix 9200 DDE. Апаратът е производство на фирма Gendex Kavo Dental system. Фирмата производител е приемник на Денталната рентгенова технология на Philips Dental system, понастоящем апаратурите се произвеждат от Kavo в заводите в Германия (Биберах). Orthoralix 9200 DDE e дигитален панорамен рентгенов апарат, отговарящ на всички световни

Техническите възможности на апарата позволяват визуализиране на изображения с високо качество (разделителна способност 10,4 Lp/mm). Той е с изключително надеждна механика, позволяваща максимална прецизност при манипулация. Поради новата технология и високата чувствителност към рентгеновите лъчи на дигиталния сензор (вместо рентгенов филм) лъчевото натоварване е в пъти по-малко отколкото при конвенционалните методи, това се спомага и от работните микроампери /mA / на апарата, които са само 4 mA. Това е значително по-малко от стандартните такива, при които е от порядъка на 10 mA.

Апаратът е комплектован със съвременен софтуер Vix Win Platinum, който позволява пост обработка на полученият рентгенов образ, яркост, контраст, 3D, инверсия, ротация и мн. други измерване на разстояния, ъгли и уточняване на размери, позволява записване на база данни на пациента, също така получаване и изпращане на снимки в локална мрежа и в интернет, печат на изображенията. Този софтуер поддържа Dicom inport/export. Възможност за различни рентгенографии – детска, стандартна панорамна рентгенография на горна и долна челюст с темпо мандибуларни стави, панорамна рентгенография без темпо мандибуларни стави, снимка на половин челюст (лява, дясна), латерална снмка на темпо мандибуларни стави и фронтална рентгенография.

Рентгеновият апарат е закупен с финансови средства на денталният център след проведена обществена поръчка. Стойността му е 56 000 лв.


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в подготвителни групи Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 24.09.2009 webmaster