НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - В средно училище „Пейо Яворов” в Сливен беше открит клуб „Кариера”


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


В средно училище „Пейо Яворов” в Сливен беше открит клуб „Кариера”В Средно училище „Пейо Яворов” в Сливен днес се състоя официалното откриване на клуб „Кариера” и открит урок с ученици по темата за професионалното им ориентиране. Дейностите се осъществяват по проект на МОН „Система за кариерно ориентиране в училищното образование”. Работата по проекта е започнала през м. октомври 2016 година.

Лентата прерязаха Соня Найденова - експерт в МОН и координатор на проекта, Милена Чолакова – директор на дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” в Община Сливен и директорът на училището Даниела Павлова.с кор

Училището е едно от 42-те пилотни училища в цялата страна, които работят по проекта. През тази учебна година са обхванати ученици от 12 паралелки (от I до XII клас). За реализирането на дейностите в училището е обзаведен и оборудван клуб „Кариера”, където те се обучават.

Програмата по кариерно ориентиране е разработена, за да помогне на учениците да намерят отговор на много въпроси: Кой съм аз? Какви възможности имам? Кои са моите силни и слаби страни? Какъв искам да стана? Какво ще правя след завършване на образованието си? Какви стъпки да предприема, за да успея в живота?

Гости на откриването бяха още д-р Бисерка Михалева – началник на РУО – Сливен, ръководител на местния екип за съдействие и подкрепа на проекта, Весела Паскалева – старши експерт по организация на професионалното образование и координатор на местния екип, Бисерка Димитрова – ръководител на Центъра за кариерно образование /ЦКО/ в Сливен, Радина Байнашева – кариерен консултант в ЦКО Сливен.

От днес в училището заработи и училищна телевизия. Водещи и оператори направиха първите си репортажи и взеха интервюта по време на открития урок в новия кабинет. Идеята е младите журналисти да бъдат винаги на точното място, да следват събитията, да отразяват всичко, което се случва в училището и извън него.

1.03.2017г.


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 01.03.2017 webmaster