НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - За ремонта на паметника на Шести артилерийски полк са събрани близо 15 хиляди лева


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


За ремонта на паметника на Шести артилерийски полк са събрани близо 15 хиляди леваЗа ремонта на паметника на Шести артилерийски полк са събрани близо 15 хиляди лева. Две хиляди от тях са под формата на строителни материали. Това съобщи на пресконференция днес зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, председател на Инициативния комитет /ИК/ за възстановяването на паметника.

 

„Общината има становище на експерти, които потърсихме, за преместването на паметника на по-достъпно място. Изготвили сме визуален проект. Предстои да го представим и тогава може да се коментира дали това е подходящото място за него. Работим в тази посока и правим всички стъпки, които са необходими. Това е дълъг период на възстановяване”, каза Чиликова. Тя бе помолена да коментира позицията на областната комисия по опазване на военните паметници и нейното становище, че паметникът не трябва да се мести от бившия зенитен полк.

 

Кметът Стефан Радев изтъкна, че военният паметник е бил изграден на плаца с идеята да възпитава намиращите се там войници в патриотизъм, да им разказва славната история на армията. „При условие, че сега там няма казарми, много по-добре е той да се социализира в място, където има повече поток от хора. Другото е да робуваме – понеже някога е било там, винаги да си стои там. Средата се променя. Ние не бързаме, предлагаме варианти, търсим различни мнения. Може да има по-правилно становище от нашето”, посочи Стефан Радев.

 

Кметът благодари на Пепа Чиликова, като председател на ИК, че направи толкова много за възстановяването на паметника на Шести артилерийски полк. „Надявам се да се увенчава с успех това начинание. По-добре е да направим нещо по-трайно и естетически издържано. Да възстановим същия паметник, но не от бетон, а от друг материал”, каза още Радев.

 

14.03.2017 г.


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 14.03.2017 webmaster