НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Ученици от езиковата гимназия посрещат пролетта с ФАШИНГ- КАРНАВАЛ през сградата на общината


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Ученици от езиковата гимназия посрещат пролетта с ФАШИНГ- КАРНАВАЛ през сградата на общинатаКарнавалът е част от програмата на Сливенската гимназия, която в събота и неделя, е домакин на националната олимпиада по немски език

 

Заместник-кметовете на община Сливен Пепа Чиликова и Стоян Марков се включиха в инициативата на ученици от Гимназията с преподаване на западни езици „Захари Стоянов” ФАШИНГ- КАРНАВАЛ!

Традицията е германска и идва от дълбока древност, още от времето, когато започвало топенето на ледовете в Алпите. Учениците, костюмирани като любимите си приказни и филмови герои по този начин изпращат зимата и посрещат пролетта. Идеята на маскирането е - лошото да не те познае и да избяга от теб. Карнавалът се празнува и в сливенската езикова гимназия от няколко години.

„Фашинг” шествието е част от програма на националната олимпиада по немски език, която ще се проведе в събота и неделя в Сливен. В нея ще се включат ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас.

Откриване на олимпиадата ще бъде тази вечер от 18 часа в зала „Сливен” с поздравителен концерт на домакините от ГПЗЕ. В концерта са включени изпълнения на песни и стихотворения на немски език. Специален поздрав към участниците ще отправят самодейци от читалището в с. Гавраилово.

17.03.2017г.

 

 

 

 


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 17.03.2017 webmaster