НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - До седмица приключва окосяването на всичките тревни площи в града


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


До седмица приключва окосяването на всичките тревни площи в градаДо седмица приключва окосяването на всичките тревни площи в града

 

Тревните площи на територията на град Сливен са общо 848 декара. За м. май фирмата по поддръжката им, е окосила 446 дка, като в т. число 30 дка /представителната градска част/ са косени 3 пъти. Това съобщи експертът от отдел „Екология” в община Сливен Емилия Кючукова.

Към момента фирмата е окосила градинките в кварталите „Република”, „Кольо Фичето”, „Даме Груев”, „Стоян Заимов” – север, „Гео Милев” и Централната градска част. Пред завършване е косенето в кв „Клуцохор” / ? е окосено/. До края на седмицата ще се окоси в кварталите „Българка” и „Младост”. От понеделник фирмата влиза да коси в кв. „Стоян Заимов” – юг. С това приключва окосяването на всичките тревни площи в града.

Тъй като е прекратен договорът с фирмата, спечелила обществена поръчка по ЗОП за поддържане на тревните площи на територията на град Сливен, ? се възлагат крайно нуждаещи се дейности.

Общината със собствени средства – закупуване на техника за косене и ползване на хора по програми и граждански договори, е окосила градинките в кв. „Сини камъни” / 47.5 дка/ и кв. „Дружба” /103.4 дка/.

От 1 юли новосъздаденото общинско предприятие трябва спешно да направи трето косене на булевардите и подходите към града. Трябва да се изреже живия плет, защото се създава опасност от ПТП, каза още Емилия Кючукова.

От общинския отдел „Екология” посочиха, че при попадането на змия, гражданите могат да подават сигнал към тел. 112. От там насочват сигналите за проверка и действия към пожарната или Областната дирекция „Безопасност на храните”. Никой няма право да избива животните, защото са защитени със Закона за биологичното разнообразие /Приложение №3 „Защитен вид”/, посочиха еколозите.

07.06.2017г.


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 07.06.2017 webmaster