НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Стефан Радев: Общината трябва да продължи да бъде медиатор между работодатели и търсещи работа


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Стефан Радев: Общината трябва да продължи да бъде медиатор между работодатели и търсещи работаНад 1200 души преминаха за трите дни на организираната от общината открита трудова борса в Сливен. Работодатели записаха повече от 200 контакти за по-нататъшно развитие. Някой от фирмите бяха представени от мениджърите си, дори от собствениците. Те оцениха високо идеята и провеждането на събитието. Това съобщи кметът Стефан Радев на редовния си брифинг днес.

„Общината трябва да продължи да бъде медиатор на тези процеси, ако може да бъде и катализатор на това повече хора да намират работни места тук. От друга страна това да води до увеличаване на доходите и подобряване на условията на труд. В неформална обстановка се срещат работодатели и търсещи работа. Това улеснява и двете страни в комуникацията”, каза кметът.

Радев посочи, че има известни разминавания в очакванията на търсещите и на предлагащите работа. Работодателите обявяват все повече свободни места, но коментират, че младите хора предпочитат работа с малко натоварване за по-високо заплащане. Има препоръки провеждането на трудовата борса да е през есента, тъй като голяма част от младите са заети в туризма през летния сезон и отсъстват от града. Според кмета трудовата борса трябва да се превърне в регулярно събитие.

Като положителен пример Радев посочи участието на „НилсенАдмосфиър България“ ЕАД. „Това е пазарният лидер по пийпълметрия. Ние от няколко месеца разговаряме с тях и полагахме усилия да ги привлечем, да установят своя бизнес в града. За офиса им в Сливен ще наемат 20 човека. На втория ден на трудовата борса те вече бяха намерили повече от половината си необходими служители. Много се радвам, че фирми, които имат световен опит и предоставят работни места за по-квалифицирани кадри, навлизат в нашия пазар”, коментира кметът.

На борсата бяха предложени 400 свободни работни места. Най-голям брой служители се търсят в производството – над 270, в сферата на търговията и услугите – около 50, в администрацията на различните фирми свободните позиции бяха около 10. Новооткритото ОП „Озеленяване“ предложи 20 свободни позиции за озеленители, друга общинска фирма – „Общинска охрана и СОТ-Сливен" ЕООД предложи 10 свободни работни места за охранители. Голям интерес проявиха посетителите към шатрата на Военно Окръжие Сливен и предлаганите позиции за военна служба.

11.07. 2017 г.

 

 


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 11.07.2017 webmaster