НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Община Сливен предприема мерки за ранното отпадане на учениците от образователната система


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Община Сливен предприема мерки за ранното отпадане на учениците от образователната системаОбщина Сливен разработва план за взаимодействие с институциите, във връзка с ранното отпадане на учениците от образователната система, съобщи на редовния брифинг на общинското ръководство кметът Стефан Радев. По темата миналата седмица Стефан Радев е провел среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Разработен е правителствен механизъм за съвместни действия на институциите на базата на който общината прави конкретен план за неговото прилагане. „Предстои да обявим какви ще бъдат стъпките и какви мерки ще предприемем за това да се повиши обхвата на учениците през новата учебна година и как да се борим с ранното отпадане на децата от образованието”, посочи Радев.

Радев припомни, че наскоро общината, като модератор на среща на работодатели и търсещи работа, се натъкна отново на проблема с необразованите млади хора. „Ние имаме нужда всеки ученик да получи базово образование, да може да бъде адекватен на пазара на труда за себе си и за обществото. Затова всеки трябва да положи усилия”, каза кметът на Сливен.

Радев посочи, че трябва да се издирят всички, които подлежат на задължително образование, но по една или друга причина не са записани и не посещават училище. Също така да се работи с родителите им. Общината е в добра взаимовръзка с регионалния инспекторат по образованието. „В момента правим разчет какви ресурси са ни необходими, за да изпълним решението на МС, ще използваме кметовете по населените места, учителите, самите образователни институции, като основен акцент ще бъде борбата с ранното отпадане от образователната система”, каза още кметът Стефан Радев.

 

11.07.2017г.


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 12.07.2017 webmaster