НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Трети месец успешно работи електронната система за прием на ученици в Сливен


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Трети месец успешно работи електронната система за прием на ученици в СливенНовата електронната система за прием на деца в детските ясли, детските градини и в първи клас на територията на Община Сливен, работи успешно вече трети месец. Системата за прием в детските градини и ясли стартира на 1 април 2017 г. За изминалите три месеца 774 активни заявления участваха в класиранията за детски градини, 88 за яслени групи в детските градини и 291 за детски ясли. Общо 640 заявления са класирани за детски градини, 14 за яслени групи в детски градини и 64 за детски ясли. Важно за родителите е да знаят, че системата позволява децата, които вече са записани в дадено детско заведение, да участват отново в следващи класирания.

Съгласно графика за прием, класиранията в детските заведения на територията на Община Сливен се извършват ежемесечно. Повече информация, родителите могат да намерят в специализирания сайт за прием https://priem.sliven.bg/ .

На 22 май 2017 г. беше активиран сайтът за електронен прием на учениците в 1 клас за учебната 2017/2018 г., а модулът за регистрация на заявления – на 26 май. Общо 1335 активни заявления участваха в трите класирания, като всички ученици, които кандидатстваха, са приети. На 27 юни беше публикувано и третото класиране на учениците в 1 клас за учебната 2017/2018 г.

След приключване и на третото класиране беше установено, че в някои училища на територията на Община Сливен има свободни места. Затова ще бъде извършено и още едно допълнително класиране, информация за което ще бъде публикувана своевременно в раздел "Новини" на специализирания сайт за прием https://priem.sliven.bg:3443/index .

13.07.2017г.

 

 

 


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 13.07.2017 webmaster