НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Кметът Стефан Радев пожела на Димитър Каразапрянов успешна реализация в медицината


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Кметът Стефан Радев пожела на Димитър Каразапрянов успешна реализация в медицинатаКметът на Сливен Стефан Радев прие днес в Общината Димитър Каразапрянов, спечелил златен медал на международна олимпиада по биология и неговия баща – д-р Антоан Каразапрянов.

„Много съм радостен, че имаме представител на Сливен, който е сред лидерите на света и то в такава сериозна научна общност като биологията. Винаги съм казвал, че образованието е възможно най-добрата и доходоносна инвестиция“, посочи кметът на Сливен.

Радев благодари на преподавателите, които са го подготвили за този успех и на семейството му за подкрепата. Кметът подари първия лекарски стетоскоп на Каразапрянов, вече студент по медицина в София.

„Надявам се, че това да е само стъпка в една много успешна кариера, повод за бъдеща професионална и житейска радост, и удовлетворение от постигнатите резултати”, каза още Радев.

Димитър Каразапрянов бе част от Българския отбор, който се завърна с три медала – златен, сребърен и бронзов, от международната олимпиада по биология във Великобритания. Отборът ни бе представен от трима ученици от Националната природо-математическа гимназия и един от Софийска математическа гимназия.

Димитър Каразапрянов, възпитаник на ПМГ „Добри Чинтулов” и на Националната природо-математическа гимназия разказа накратко за подготовката си за големия успех, както и за перипетиите през които е преминал. По думите му трябва да се направят промени в образователната система, за да се стимулират възможностите на учениците, в която и да е област на образованието.

Димитър Каразапрянов е победител в множество международни състезания по химия и биология. Безспорни успехи в областта на биологията и химията има и неговият по-голям брат Петър, вече последна година студент по медицина. Техните учители в сливенската гимназия са Росица Делчева - биолог и Ваня Станчева – химик. Двамата са спечелили общо 23 медала от състезания по химия и биология. Това са успехи за Сливен, посочи д-р Каразапрянов.


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 08.08.2017 webmaster