НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Започна монтаж на концертния орган в зала „Сливен”


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Започна монтаж на концертния орган в зала „Сливен”Музикалният орган вече е тук, започва неговото монтиране и настройка в обновената зала „Сливен”, съобщи на пресконференция днес заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Тя се срещна в кабинета си с екип специалисти от Румъния, които ще извършват монтажа и настройката на органа в залата. На срещата бяха уточнени технически и битови подробности, свързани с прецизната работа на органостроителите, водени от Барбара Дулти и Даниел Попович. Монтажът трябва да завърши до 6 септември, уточни зам.-кметът.

„Вие в Сливен ще имате един уникален инструмент, който има всички възможности да изсвири и най-сложните и мащабни органни творби. Това ще бъде съкровище, което остойностява залата, но трябва да каните добри музиканти, да възпитате и публиката, сподели Барбара Дулти.

Госпожа Дулти накратко припомни историята, започнала от 2006 г., когато община Сливен получава като дарение орган от град Цюрих, Швейцария. С камион инструментът е пренесен в Сливен, където се съхранява в гараж на общината. През 2012 година Барбара Дулти и Фердинанд Щемер идват на инспекция и установяват, че от съхранението и влиянието на атмосферните условия, инструментът има нужда от ремонт. През 2015 година е откаран в специализирана работилница в град Брашов (Румъния), където фирмата на Щемер има филиал.

Органът има около 1500 метални тръбички, всеки тон е една отделна тръба и 23 регистъра. Монтажът ще е сложна работа, но майсторите обещаха, че ще работят от 7.30 до 22 часа, за да го инсталират навреме.

 

08.08.2017г.


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 08.08.2017 webmaster