НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Празникът на град Кермен е на Петковден


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Празникът на град Кермен е на ПетковденПразничните прояви ще започнат на 13 октомври, от 11 часа, с откриване на детска площадка в градския парк, изградена със средства от проект на кметството по програма „Обичам природата и аз участвам - 2017” на ПУДООС. В 18 часа във фоайето на НЧ „Пробуда – 1906” ще се състои официално откриване на фотоизложба със снимки на значими събития от живота на града през последната година. В 19 часа в салона на читалището ще започне тържественото честване на празника и концерт на Ансамбъла за народни песни и танци - Сливен. След концерта на площада е предвидено народно веселие.

„Посрещаме празника със значителни подобрения, посочи кметът на града Живко Жечев. По думите му 2017 е година на Кермен. Кермен се прочу с археологическите открития около града, направени от екип с ръководител доц. д-р Христо Попов. През тази година АПИ съгласува Общия устройствен план на община Сливен, в който е заложена отбивка на АМ „Тракия” при 261 км., към Сливен, градският парк е преобразен с нови детски площадки, ремонтирани и асфалтирани са повреди по улиците в града.

„Всичко това се случва благодарение на доброто сътрудничество на кметството с ръководството на общината и на Общинския съвет на Сливен, както и на активната помощ на местни бизнесмени и жителите на Кермен”, каза Жечев.

На 14 октомври, в църквата „Св.Петка”, отец Стилиян ще отслужи празнична света литургия. В 11.30 часа ще бъдат поднесени цветя на паметника на загиналите през войните керменлийци, дали мил живот за Родината, каза още кметът на Кермен.

 

11.10.2017

 


Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в подготвителни групи Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 11.10.2017 webmaster