НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - В Сливен се провежда национален форум за професионалното образование и обучение


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


В Сливен се провежда национален форум за професионалното образование и обучениеКметът на Сливен Стефан Радев поздрави участниците в регионална среща за представяне на основните акценти в развитието на професионалното образование и обучение, организирана от РУО – Сливен. Срещата се провежда днес в общинската зала „Май”, по инициатива на Министерството на образованието и науката със съдействието на Община Сливен. Форумът се ръководи от д-р Бисерка Михалева, началник на РУО – Сливен. Експертите Ина Николова и Инна Игнатова споделиха добра практика за сътрудничеството на община Сливен с местния бизнес по темата.

Кметът Радев изтъкна, че форумът е много важен, защото недостигът на подготвени кадри е тема на деня на работодателите и това в бъдеще ще се превръща в спирачка за икономическия растеж. „Общината се опитва да стабилизира процеса на взаимодействие на бизнеса и образователната система. Децата да виждат перспектива за развитие от образованието, което получават, а бизнесът да вижда, че училищата ще подготвят кадри за утрешния ден”, посочи Стефан Радев. Той заяви, че задача на всички е да работим за решаването на проблема с бъдещото производство, на бъдещата икономика, туризъм и професионално развитие на младите хора. „Убеден съм, че България ще става все по-добро място за кариера, за развитие на хора, които искат да работят и печелят”, каза още Радев.

Във форума участват представители на професионални гимназии, социални партньори, експерти по образование от общински администрации, работодатели и други заинтересовани страни от областите Сливен, Ямбол, Бургас и Стара Загора. На събитието присъства Мария Тодорова – директор на дирекция “Професионално образование и обучение” от Министерството на образованието и науката – Сливен, която ще представи основните акценти в развитието на професионалното образование и обучение, както и началото на Национална програма „IT кариера”.

Представители на регионалните управления на образованието от четирите области ще изложат пред участниците резултатите от реализирания държавен план-прием. Организаторите на форума ще представят изследване за реализацията на завършилите професионално образование и обучение.

Срещата е заключителната от проведените поредица от срещи на национално ниво, на които е обсъждан проектът на концепцията за развитие на професионалното образование и обучение в България.

 

12.10.2017г.


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в подготвителни групи Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 12.10.2017 webmaster