КЪМ НОВИЯ САЙТ (от 26.10.2018)НАЧАЛО |КОНТАКТИ |КАРТА НА САЙТА |НОВОТО В САЙТА
 
Пресслужба на община Сливен - Стефан Радев: За две години намалихме просрочените задължения на община Сливен от 25 милиона на 7 милиона лева


ПРЕССЛУЖБА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
Адрес: Бул."Цар Освободител" 1
Тел.: 044/ 61 11 49факс: 044/ 66 23 50
За контакти: Връзки с общественосттаEmail: press@sliven.bg
Източник: www.sliven.bg. Позоваването на източника е задължително.


Стефан Радев: За две години намалихме просрочените задължения на община Сливен от 25 милиона на 7 милиона леваПросрочените задължения на Община Сливен са намалени от 25 милиона лева на около 7 милиона лева за две години. Задълженията към доставчици, включително и за храна на детски градини и ясли, от над 1 милион са намалели на под 200 000 лева. Това стана ясно от пресконференция на кмета Стефан Радев.

 

„Когато говорим за задължения, трябва да правим разграничение между просрочени задължения и обслужвани задължения. Винаги съм казвал, че не общият размер на дълга и задълженията са толкова опасни, а размерът на просрочените задължения. Преди 2 години, през 2015 година, аз и моят екип заварихме община с над 25 млн. лв. просрочени задължения, без да включвам кредитите, за които имаше писма, че банките ги правят предсрочни изискуеми. Към месец септември тази година, последният тримесечен отчет сочи, че сме ги намалили на 7-8 милиона. През този период, въпреки че сме плащали много стари задължения, включително и по осъдителни решения срещу Общината, не само, че не сме позволили това да се отрази на плащанията към доставчици, но и почти сме ги изчистили“, каза кметът.

 

Той подчерта, че оздравителните финансови мерки дават резултат и при тези темпове до две години ще се изчистят просрочените задължения на общината и може да се говори за създадена основа на стабилност. Работата по оздравителния план и политиката, която води кметът Стефан Радев, се оценява високо от финансовите институции.

 

„В първите две години от мандата, мисля, че сигналите са основно по това как се справяме с трудностите, а не какви са те. Доволен съм от доверието, което получаваме от финансовите институции и от това, което направихме до момента. Облигационната емисия беше реализирана в период, в който финансовите показатели по баланса на общината бяха много по-лоши от сегашните. Досега не сме допускали да има спряно плащане, да не се платят заплати на време, да не се плати нещо от текущите разходи на Общината“, допълни Радев.

 

09.11.2017 г.

 

 


Снимки

 

Община Сливен - справка за задължения и плащания

Профил на купувача

ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ 'ГРАДСКА МОБИЛНОСТ' - СЛИВЕН

Открита трудова борса - Сливен

Прием в първи клас Община Сливен

Прием в подготвителни групи Община Сливен

Прием в детските заведения Община Сливен

Уведомления за инвестиционно предложение

Аз обичам България

Късноантична и средновековна крепост Туида - гр. Сливен

Инфо Туризъм Сливен

Пътеводител на Сливен

ОП 'Околна среда 2007-2013 г.'

Областен информационен център - Сливен

Община – приятел на детето

 
Последна актуализация: 09.11.2017 webmaster